It is currently 28 January 2023, 3:16 Advanced search

Forms not properly unloading/loading....

Questions and answers on how to best use Instant Developer

Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 29 May 2022, 19:26

I have several forms in an application. When the user Selects the close all button on the bottom of the forms list its creates a problem with one of the forms. When you go to reopen the form it shows as an empty space, no content of any kind. The menu name on the open form list is also blank.

It acts like it is is not cleanly unloading. Is there a way to fix this issue. It seems I need to force an unload for that form.

Any suggestions for a fix or workaround?[
Attachments
Ashampoo_Snap_Sunday, May 29, 2022_14h20m24s.png
Ashampoo_Snap_Sunday, May 29, 2022_14h20m24s.png (37.57 KiB) Viewed 998 times
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 29 May 2022, 22:03

Jack - for what its worth its seem to be caused by the process/javascript that was created to place graphs in the report.
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 30 May 2022, 12:38

I have also tried hiding the close all using custom.css below with no success. It still shows...

.form-list-header, .form-list-entry-container, .form-list-active-item {
display: none
}

.form-list-close-all-button {
display: none
}
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 30 May 2022, 15:20

I am no longer confident this is related to the graphing. I commented out that code, saved and recompiled the app with the same outcome.
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 30 May 2022, 16:18

I have a 'band-aid' on this. I set the unload to Cancel = True. It keeps the forms loaded, not ideal but until I can come up with a solution it will serve the purpose. To close the application you need to close the browser window. Not so elegant...
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby ljwilson » 31 May 2022, 11:36

Not sure if this would help or not, but in my Acme example I use a Global Load event which prevents more than one form being open at a time. I routinely use this in Bootstrap apps, but I have not implemented it in my Zen ones.

If you can post an example which exhibits the behavior I'd be glad to look at it, and if we cannot figure it out then you could file a malfunction report.

...jack
ljwilson
 
Posts: 682
Joined: 26 November 2013, 14:15

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 31 May 2022, 14:27

Jack: Thanks for the suggestion.

If I read the information about Global Events they appear to be used in DO. I use table orientation.

Also, it does not matter how many forms are open. Those having the issue also have a 'graph/chart' on them. of the 10 forms only 4 are having the problem. When you fire the menu after closing it, the debug says it is loading, but it does not show. I have tried to everything that came to mind to see if I could resolve the issue.

This was not noticed until the v22 update. I suppose it could have been not noticed but after the update I received my first report of it. It could be coincidence if you believe in such things.

I have the Cancel = True set in the Unload event for those 4 forms. In the short-term this keep the problem with closing the graph forms. But it also means a clean logout from the app is not possible.

I need to find a way to resolve the problem so the app functions properly (at as designed).
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 31 May 2022, 14:47

I did open a support ticket a couple of day ago but have not heard anything.
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby ljwilson » 31 May 2022, 14:49

Not all global events are DO. In particular the one I'm talking about (Global Load Event) for keeping only one form open is not DO-specific.

Would be interesting to see if you have the same issue with an inde 21.5 release.

...jack
ljwilson
 
Posts: 682
Joined: 26 November 2013, 14:15

Re: Forms not properly unloading/loading....

Postby john w » 31 May 2022, 15:01

My pc crashed and I lost previous versions when I brought it back up. As I said, if it was happening no one noticed. Out of necessity, I made some changes in the app which meant I did upgrade the app to v.22 rxx. The issue was then noticed and reported. It could be other things as well.

I really need to get these two issues resolved. This for the current application, the second for a new version.

I did sent an email to GL to see what it would take to get help from them.
Regards

John W
User avatar
john w
 
Posts: 714
Joined: 24 October 2012, 16:29
Location: Apple Valley, Minnesota USA

Next

Return to Tips & Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

cron